LAKS-Monitor uitreiking


Graag nodigen we je uit voor onze LAKS-Monitor dag, 16 juni van 11.00-16.00 uur. Deze dag staat in het teken van: Alles wat je op school zou moeten leren, maar niet leert. Tijdens deze dag zul je twee verschillende workshops doen en we eindigen natuurlijk met het uitreiken van de LAKS-monitor! Ons jaarlijkse tevredenheidsonderzoek voor en door scholieren zullen we overhandigen aan Minister Dennis Wiersma, waarbij jullie ook de kans krijgen om vragen aan hem te stellen.

In onderstaand formulier kun je aangeven of je dieetwensen hebt voor de lunch, en welke twee van de drie workshops je wilt volgen. Je kunt je uiterlijk tot 9 juni aanmelden!

Workshop 1. Kansenongelijkheid
Terra Nova Minimaatschappij is een spel en discussietool om lastige maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken. Aan de hand van een verhaallijn op een onbewoond eiland discussiëren spelers over hun ideale samenleving. Tijdens hun avontuur worden ze uitgedaagd door morele dilemma’s. Ze verkennen wat voor hen ‘juist’ is en wat niet en nemen het heft in eigen handen om hier iets voor te organiseren. Zo ervaren ze wat het betekent om een samenleving te mogen besturen.
 
Workshop 2. Seksuele vorming
Als taboe-doorbreker en feminist gebruikt Linda de Munck  Youtube en Instagram als platforms om haar boodschap over te brengen. Hoe opener en eerlijker, hoe beter. Haar visie: Door over taboes te praten, worden we minder onzeker over liefde, seks en ons lichaam. Een leven zonder schaamte is namelijk veel fijner, toch? In haar video's probeert ze zo open en persoonlijk mogelijk haar eigen ervaringen te delen. Hiermee wil ze jongeren laten weten dat ze niet de enige zijn en dat het allemaal niet gek of raar is. Dit zal zij dan ook doen tijdens haar workshop seksuele vorming, waarin ze het onder andere zal hebben over onderwerpen als het versturen van naaktfoto’s en seksuele diversiteit.
 
Workshop 3. Mentale gezondheid
Ondanks dat het onderwijs al steeds afwisselender wordt ingericht, ontbreekt psychologie nog in veel lesprogramma’s. Psychologie in het Onderwijs brengt hier verandering in. Zij verzorgen modules, workshops en trainingen op middelbare scholen en mbo-instellingen om het mentale welzijn en bewustzijn van leerlingen te vergroten. Deze workshop staat in het teken van omgaan met tegenslagen. Hierbij wordt er uitleg over emoties en het brein gegeven, maar krijg je ook tips over coping strategieën.


16 juni 2023
11.00-16.00 uur
Stadschouwburg Utrecht

 
* indicates required